KSJn 100-v historiahanke starttasi

Keski-Suomen Journalistien 100-vuotishistoriahanke harppasi toteutumisvaiheeseen, kun historiatoimikunnan pj. Jarkko Mänttäri ja hanketta palavasti edistänyt KSJ:n taloudenhoitaja Heljä Korpijoki allekirjoittivat tiistaina sopimuksen työn toteuttamisesta Jyväskylän yliopiston historian laitoksen emeritus-dosentti Jorma Wilmin kanssa.
KSJ:n 100-vuotisen taipaleen kokoava historiatutkimus julkaistaan keväällä 2022. Se tähtää valaisemaan journalistista työtä ja sen muutoksia KSJ:n alueella.

Haastattelupohjaisesti toteutettava tutkimus kertoo paitsi journalistien työstä, myös tarinoita ja kokemuksia erityisesti 1950-luvulta lähtien.
Valtalehti Keskisuomalaisen lisäksi historiakuvaan tulevat maakunnan pienlehdet, valtakunnallisten lehtien aluetoimitukset ja uudetkin viestimet.
Jorma Wilmin mukaan 2,5 vuoden tutkimusaika riittää kattavan ja yhdistyksen yhteiskunnallisen arvon kuvaamiseen. Homma on jo alkanut aihealueen rajaamisella ja haastateltavien kartoittamisella.

Kuvassa dosentti Jorma Wilmi (vas), historiatoimikunnan vetäjä Jarkko Mänttäri ja hankeen palavasieluinen edistäjä Heljä Korpijoki.Jorma Wilmi (vas), Jarkko Mänttäri, Heljä Korpijoki