VUOSIKOKOUS PIDETÄÄN 20.5. klo 17.30!

KSJ:n vuosikokous pidetään torstaina 20.5. klo 17.30.  Tervetuloa päättämään yhteisistä asioista! Ilmoittautuminen 5.5. klo 9.00 alkaen (paikan päälle kokoukseen voi osallistua max. 20 henkilöä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä). Lue tarkemmat tiedot kokouskäytännöistä sivulta: https://www.ksjournalistit.fi/wp/2021/05/04/osallistu-vuosikokoukseen-20-5-21/.

 

Huhtikuu 2022 – Tule jo mukaan suunnittelemaan 100-vuotisjuhlia!

Hallituksen perustama juhlatoimikunta kokoontui ensimmäistä kertaa 12.1.2021 suunnittelemaan yhdistyksen 100-vuotisjuhlia. Jos juhlien jatkoideointi kiinnostaa, juhlatoimikuntaan voi vapaasti liittyä mukaan. Kokoonnumme kevään mittaan etänä/livenä. Laita sähköpostia sihteeri@ksjournalistit.fi.

Tapahtumia ja koulutuksia verkossa (klikkaa otsikkoa, niin pääset tapahtuman sivulle):

22.4. Työkaluja tutkivaan paikallisjournalismiin

Talousjournalismiin ja kuntatason vallankäytön verkostoihin erikoistunut tutkiva free-toimittaja Outi Salovaara kertoo, miten tehdään rohkeaa paikallisjournalismia. Tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon pokannut Salovaara on paljastanut muun muassa rahoistushankkeisiin ja virkamiesten nimityksiin liittyviä epäkohtia. Kunnallispolitiikan läpivalaisusta on syntynyt useita valtakunnallisia skuuppeja. Journalistiliiton koulutuksessa Salovaara esittelee, miten hänen juttunsa ovat syntyneet ja jakaa vinkkinsä kollegojen käyttöön.  Ilmoittautuminen alkaa 1.4. 

23.4. Parempaa journalismia Eero Hyvösen johdolla – eettistä pohdintaa ja käytännön ratkaisuja toimituksiin 

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvönen kertoo neuvoston kuulumisia, avaa kiinnostavimpia päätöksiä ja vetää keskustelun ajankohtaisista eettisistä teemoista. Tervetuloa hakemaan työkaluja parempaan journalismiin! Maksuttomaan koulutukseen ovat tervetulleita kaikki Journalistiliiton jäsenet, mutta koulutus on räätälöity erityisesti toimituksissa työskenteleville jäsenille. Freelancer-viestijöille ja -toimittajille on tarjolla vastaava tilaisuus 19.5.

27.4. FREELANCER! Valloita yleisösi – tuo verkkosivusi brändityöpajaan

Muun muassa huippusuosittujen Self Promotion -luentosarjojen kehittäjä, Aalto yliopiston luennoitsija, yrittäjä, kuraattori, galleristi ja luovien tekijöiden agentti Heli ”Bangbang” Mäenpää vetää 27.4. klo 14-16 verkkotyöpajan FREELANCEREILLE. Ilmoittautuneiden kesken arvotaan korkeintaan 10 paikkaa Helin klinikalle, jossa on tarjolla tiukkaa mutta rakentavaa analyysiä erilaisten ammattitaitoa esittelevien portfolioiden ja nettisivujen vetovoimasta.

28.4. KUVAAJA, GRAAFIKKO, KUVITTAJA! Valloita yleisösi – tuo verkkosivusi brändityöpajaan

Heli ”Bangbang” Mäenpää vetää 28.4. klo 16.30-18.30 verkkotyöpajan VISUALISTEILLE.

29.4. TOIMITTAJA JA TIEDOTTAJA! Valloita yleisösi – tuo verkkosivusi brändityöpajaan 

Heli ”Bangbang” Mäenpää vetää 29.4. klo 16.30-18.30 verkkotyöpajan TOIMITTAJILLE JA TIEDOTTAJILLE.

3.5. Tutkittu tieto, media ja sananvapaus – juhlitaan yhdessä lehdistönvapauden päivää 

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta järjestää lehdistönvapauden päivän etäseminaarin, jossa keskustellaan tutkitun tiedon merkityksestä, median roolista sen välittäjänä ja sananvapaudesta.

10.5. Tuo koulutustoiveesi liitolle 

Journalistiliiton koulutusvaliokunta haluaa kuulla sinun ja kollegoittesi koulutustoiveita ja ajatuksia ympäri Suomen. Siksi toivotamme seuraavaan etäkokoukseemme tervetulleiksi kaksi henkilöä kustakin jäsenyhdistyksestä. Muuten ammatillasi tai taustallasi ei ole merkitystä – riittää, että olet kiinnostunut liiton koulutuksista ja haluat ideoida niistä entistäkin parempia. Jos jostakin yhdistyksestä ilmoittautuu enemmän kuin kaksi osallistujaa, arvomme ko. yhdistyksen paikat. Rajoitamme paikkamäärää varmistaaksemme keskustelevan ja vastavuoroisen kokoontumisen. Ilmoittautuminen 19.4. alkaen.

KATSO TALLENNE: Instagram haltuun

Näin luot vaikuttavia Instagram-sisältöjä, aktivoit seuraajia ja otat analytiikan haltuun. Kaikki pakattuna kahteen intensiiviseen tuntiin, jotka on nauhoitettu livekoulutuksessa 19.1.2021. Kouluttajana toimii  Varpu Rusila PING Helsingistä. PING Helsingin kokoamaa  kaikille avointa vaikuttajamarkkinoinnin eettistä koodistoa voit tutkailla täällä.  Tallenne on katsottavissa 24/7 liiton extranetin koulutuskirjastossa.