Keski-Suomen Journalistit omistaa Jämsän Vaherissa vajaan 15 hehtaarin kokoisen niemenkärjen, Kotaniemen. Se on jo 1970-luvun alkupuolelta lähtien on ollut yhdistysten jäsenten loma- ja virkistyskäytössä. Alueelle on rakennettu kolme mökkiä, jotka yhdistyksen jäsenten käytössä: Lahtela, Selkälä ja Kärkelä. Rantaviivaa on puolitoista kilometriä, osin jyrkän kallioista. Mökit sijaitsevat eri puolilla niemeä, kukin omassa rauhassaan. Päijänteelle avautuvat maisemat ovat upeat.

Kuva: Mikko Mänttäri

Tervetuloa mökkeilemään!

Mökit ovat kaikkien jäsenten varattavissa. Lahtela on mökeistä isoin ja siellä on sähköt. Selkälässä ja Kärkelässä ei ole sähköjä, mutta aurinkopaneeleiden avulla saadaan sähköä valaistukseen. Jääkaappi ja liesi toimivat kaasulla.

Kaikissa kolmessa mökissä on vuodevaatteita, mutta liinavaatteet/makuupussit tulee käyttäjien tuoda mukanaan. Juoksevaa vettä mökeissä ei ole. Peseytymiseen vettä saa järvestä ja juomavettä on saatavana lähteestä, joka sijaitsee mökkitien varressa parkkipaikalta 400 m, mäen vasemmalla puolella (parkkipaikan suunnasta katsottuna). Mökkejä ei pidetä jatkuvasti lämpiminä, joten kannattaa varautua viileällä ilmalla siihen, että lämmittämiseen kuluu aikaa. Polttopuita on kaikkien mökkien luona saatavilla. Jos teet hankintoja Kotaniemeen, esimerkiksi kaasupullon, saat siitä korvauksen kuittia vastaan. Postita kuitti ja tilinnumerosi taloudenhoitajalle.

Kotaniemen läheisyydessä on hyvät kalastusmahdollisuudet. Kullakin mökillä on vene, savustuspönttö sekä ainakin yksi käyttökuntoinen katiska. Kaikilla mökeillä on kaksin kappalein aikuisille sopivia veneilyliivejä, Lahtelassa myös lasten kokoa.

Kaikkien viihtyisyyden turvaamiseksi jokainen Kotaniemen käyttäjä on velvollinen noudattamaan alueen ja rakennusten käytöstä annettuja ohjeita. Yleisperiaatteena on, että paikat jätetään vähintään yhtä hyvään kuntoon, kuin ne olivat saavuttaessa. Ampuma-aseita Kotaniemen alueelle ei saa tuoda. Mökkien varustuksessa tai alueen kunnossa havaituista puutteista sekä epäkohdista on ilmoitettava mökkien isännille.

Kotaniemen hinnoittelussa ”päivämaksu”

Kotaniemen varauksissa on käytössä ”päivähinta” eli järjestelmä poikkeaa esimerkiksi tavanomaisista hotellivarauksista. Päivähinta tarkoittaa  sitä, että maksu menee kaikilta niiltä päiviltä, joina olet mökillä. Esimerkiksi jos tulet perjantai-iltana ja olet lauantaihin saakka, maksu menee kahdelta päivältä. Tai jos varaat mökin pe-su, voit tulla perjantaina mökille mihin aikaan haluat ja poistua sunnuntaina vasta illalla. Maksu menee tällöin kolmelta päivältä.  Kotaniemestä kertyviä varausmaksuja käytetään kattamaan kertyviä kustannuksia, n. 4 000 € vuodessa.

Voit maksaa oleskelusi heti käynnin jälkeen Keski-Suomen journalistien tilille Keski-Suomen osuuspankkiin: FI97 5290 0250 3034 41. Kirjoita maksun viestikenttään mökin varaajan nimi, varatut päivät ja missä mökissä.

Lue myös Usein kysytyt kysymykset liittyen Kotaniemen mökkeihin.

Kuvia Kotaniemestä

Täältä voit katsella kuvia Kotaniemestä!

Varaa mökki

Lue lisää mökeistä ja varaa loma: Lahtela, Selkälä ja Kärkelä.