Neuvottelutaidon koulutus yhteistyössä freelancer-journalistien kanssa

Aika:  29.10.2022 kello 14.30–18.30
Paikka: Jyväskylässä kahvila-ravintola Valkoisessa Puussa Jyväskylässä (Cygnaeuksenkatu 2).

Ilmoittautuminen: https://q.surveypal.com/Jyvaskylan-neuvottelutaidon-koulutukseen-29.10.2022-ilmoittautuminen/0

Miten neuvotella rahasta, tekijänoikeuksista tai työn ehdoista? Entä miten saada juttuidea läpi, sopia editorin kanssa muutoksista artikkeliin tai neuvotella kuvattavan kanssa kuvaustilanteessa? Töissä tulee jatkuvasti eteen neuvottelemisen paikkoja, tekee sitten töitä työsuhteessa tai freelancerina. Tule neuvottelutaidon koulutukseen oppimaan paremmaksi neuvottelijaksi!

Suomen freelance-journalistit ja Keski-Suomen Journalistit järjestävät neuvottelutaidon koulutuksen lauantaina 29.10.2022 kello 14.30–18.30. Maksuton koulutus on avoin kaikille Journalistiliiton jäsenille. Tilaisuudessa on ruokatarjoilu.

Kouluttajana toimii juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija Lottaliina Pokkinen Lehtinen Legal Oy:stä. Pokkinen kertoo rakentavasta neuvottelutyylistä, auttaa tunnistamaan niin oman kuin neuvottelukumppanin käyttäytymistyylin ja antaa käytännön vinkkejä neuvottelujen eri vaiheisiin.

Pokkisen koulutuksen jälkeen keskustelemme neuvottelemisesta ja siitä, mistä kaikesta voikaan neuvotella. Keskustelua alustavat paikalliset journalistit, jotka kertovat omista neuvottelukokemuksistaan. Puheenvuorot pitävät freelance-kuvaaja ja vuoden kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläinen sekä Keskisuomalaisen toimittaja ja Keski-Suomen Median journalistien pääluottamushenkilö Heikki Kärki

Mukana keskustelemassa on myös Journalistiliiton koulutuspäällikkö Nina Porra, Keski-Suomen Journalistien puheenjohtaja Matleena Ylikoski ja Suomen freelance-journalisteista va. toiminnanjohtaja Anna-Sofia Nieminen sekä puheenjohtaja Maria Markus.

OHJELMA

14.30–16.30 Paremmaksi neuvottelijaksi / Lottaliina Pokkinen, juristi, ammattineuvottelija ja tietokirjailija, Lehtinen Legal Oy

16.30–17.30 Ruokailu

17.30–18.30 Kahden paikallisen journalistin puheenvuorot sekä keskustelua

18.30 Tilaisuus loppuu, mutta halukkaat voivat jatkaa keskustelua vapaamuotoisesti

Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Käyttämättömästä paikasta ilman lääkärintodistusta veloitamme ruokailun kustannukset.

Tervetuloa oppimaan paremmaksi neuvottelijaksi, tapaamaan niin työsuhteisia kuin freelance-kollegoita ja keskustelemaan!

Kotaniemen syystalkoot

Aika:  30.10

Luvassa on hyödyllistä ulkoilua ja hauskaa seuraa. Tarkempia tietoja tulee myöhemmin.

Paikallislehdet työpaikkana -tilaisuus

Aika:  8.11 klo 18
Paikka: Tarkentuu myöhemmin

Paikallislehdissä työskennelleet kertovat kokemuksistaan ja ruotivat sitä, minkä takia paikallislehti on erinomainen työpaikka. Tilaisuudesta tulee tarkempia tietoja myöhemmin.

Musta laatikko – Elävän journalismin ilta

Aika:  21.11 klo 19
Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset 20.10. mennessä taloudenhoitaja Heljä Korpijoelle osoitteeseen korpijokihelja@gmail.com.

Keväällä suuren suosion saanut Musta laatikko palaa Jyväskylään.  Elävän journalismin illoissa HS:n toimittajat ja kuvaajat kertovat ainutlaatuisia, elämyksellisiä ja pitkään valmisteltuja tositarinoita. Yhdistys on varannut kaupunginteatterissa pidettävään esitykseen 30 lippua ja tukee sinne meneviä.  Omavastuu on 20 euroa, mikä kerätään teatterin aulassa käteisenä ennen esitystä.

 

Journalistiliiton tapahtumia

Viestijöiden ilta 12.10.

Tervetuloa viettämään viestijöiden iltaa kesiviikkona 12.10. klo 16-20 Hotelli Presidentissä Helsingissä! Ilta on tarkoitettu niin työsuhteisille kuin freelancer-viestijöille, viestintää osittain tekeville kuin viestintäalaa opiskeleville Journalistiliiton jäsenille.

Paikkoja iltaan on 30, joten varaa omasi pian. 

Tässä tapahtumassa keskustellaan siitä, miten työelämä on muuttunut ja miten liitto ja yhdistykset voisivat palvella viestijöitä nykyistä paremmin. Millaista yhteisöllistä toimintaa, koulutuksia ja muita palveluita toivot ja tarvitset? Olemme kuulolla! Pääset myös  tapaamaan alan ammattilaisia ja kollegoita ja vaihtamaan ideoita. Ilta alkaa yhteisellä ruokailulla ja virvokkeilla. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Lue lisää Journalistiliiton sivuilta.