KSJ:n tapahtumia

Kotaniemen syystalkoot

Aika:  La 4.11
Paikka:  Kotaniemen mökit

Luvassa on taas kerran mukavaa yhdessä tekemistä, kun mökit laitetaan talviteloille. Talkoilu aloitetaan aamupäivän puolella, mutta paikalle voi tulla joustavasti.

Ilmoittautukaa siis sähköpostiosoitteeseen: sihteeri@ksjournalistit.fi

Kertokaa myös, jos teillä on jotain ruokarajoitteita, tarvitsette kyydin tai vaihtoehtoisesti teille mahtuu kyytiläinen autoon. Samaisesta osoitteesta saa myös pyydettäessä ajo-ohjeet.

Vierailu sairaala Novassa

Aika:  Ke 8.11

Vierailu sairaala Novassa tapahtuisi näillä näkymin 8.11. KSJ pääsee kiertämään sairaalan tiloissa ja paikalla on myös sairaalan johtoa.

Vierailusta tarkempia tietoja myöhemmin, mutta merkatkaa päivä kalenteriin jo ylös.

Tekoäly journalismissa

Aika:  La 25 .11 klo 13-16
Paikka:  Jyväskylän yliopiston pääkirjasto 

Tilaisuuden tarkoituksena on antaa Järvisen pohdiskella, onko tekoäly, pullon henki, jo päästetty ulos pullosta ja saako sitä sinne koskaan takaisin. Miten käyttää tekoälyä tiedon lähteenä, mitkä sen edut ja vaarat ovat. Miten toimittaja voi tunnistaa tekoälyn tekemät tiedotteet, haastatteluvastaukset tai valokuvat, ja miten toimitusten kannattaisi panostaa tekoälyn käyttöön. Tosi tärkeää on pohtia, millaiset ovat tekoälyn vaikutukset alan työllisyyteen ja miten sitä voisi mahdollisesti myös hyödyntää työelämässä. Järvinen on luvannut esitellä tällä hetkellä olemassa olevia tekoälysovelluksia.

Samalla on myös mahdollisuus päästä tutustumaan kollegoihin myös yhdistysrajojen yli, sillä ainakin RTTL, Freelancerjournalistit ja Tiedetoimittajat osallistuvat tapahtumaan.

Ilmoittautukaa siis yhdistyksen asiamiehelle joko sähköpostilla (sihteeri@ksjournalistit.fi) tai alla olevan linkin kautta viimeistään 15.11.2023 mennessä. Tapahtumassa on tarjolla pientä purtavaa, joten ilmoittautumisen yhteydessä kertokaa myös ruokarajoitteet.

Linkki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSce2JEwgKc-Ee_3YKmnf0-Wpj6RYgI-x7z5Qzit7-f0RRfFxw/viewform?usp=sf_link

Journalistiliiton tapahtumia

Opi paremmaksi puhujaksi – taitavan äänenkäytön ja puheopin perusteita kaikille liiton jäsenille webinaarissa 28.9.

Haluatko tehdä puheellasi vaikutuksen yleisöösi, haastateltaviisi ja asiakkaisiisi? Tule webinaariin oppimaan, miten luot vakuuttavuutta ja vahvistat asiantuntijan roolia äänellä, ääntämisellä, puheen rytmillä ja retorisilla valinnoilla. Kuulet myös, millainen puhe synnyttää rentouden ja vertaisuuden tunteita vaikkapa podcast-yleisössäsi. Saat koulutuksesta mukaasi pieniä harjoituksia parempaan äänenkäyttöön.  

Lue lisää Journalistiliiton sivuilta.

Avoiding burnout in an always-on culture 4.10.

Remember the Panama Papers? This session is about a side of the story you probably didn’t hear about yet: the effects on the mental health of its team members. Mar Cabra, the former head of data at the International Consortium of Investigative Journalists, will join us to share how she burnt out after winning the Pulitzer prize and what you can do to avoid the same happening to you.

In a very practical workshop, she will build on her experience teaching thousands of journalists with her nonprofit, The Self-Investigation, which promotes mental health and wellbeing in the media.

Lue lisää Journalistiliiton sivuilta.

Julkisen alan viestinnän ja median yhteistyö – miten se sujuu käytännössä, mistä löytyy kehittämistä? 9.11.

Juuri uudistetussa valtionhallinnon viestintäsuosituksessa journalistinen media on nostettu viestinnän tärkeimmäksi yksittäiseksi sidosryhmäksi. Viestijät ja toimittajat tekevät paljon yhteistyötä, mutta aina se ei suju. Sekä julkisen alan viestintä että media haluavat taustoittaa asioita yleisöille, mutta lähestymiskulma ja keinot ovat usein erilaiset. Millaisiin haasteisiin tyypillisesti törmätään ja miten niitä voisi ratkoa? Millainen ymmärrys viestijöillä ja toimittajilla on toistensa työstä?

Journalistiliiton ja Julkisen alan viestijät ry:n yhteisessä webinaarissa alustavat Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Robert Sundman ja valtioneuvoston kanslian apulaisviestintäjohtaja Jyri Rantala. Varaamme runsaasti aikaa keskustelulle.

Lue lisää Journalistiliiton sivuilta.