Koulutus ti 26.10. ”Rajauksesta rakenteisiin – juttusuunnittelun tehostamisen työkaluja”, kouluttaja Panu Räty

Aika: Tiistai 26.10.2021 klo 16–19
Paikka: Sanomalehti Keskisuomalaisen tilat, kokoushuone, Aholaidantie 3
Ilmoittautuminen: 28.9.-10.10. otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä
Hinta: 20 euroa KSJ:n jäsenille, sisältää kahvituksen.
Lisätietoja: sihteeri@ksjournalistit.fi

Koulutuksen tarkoituksena on tarjota työkaluja kahteen haastavaan ulottuvuuteen juttuprosessissa: aiheen tehokkaaseen rajaukseen ja rakenteen suunnitteluun. Tekijä joutuu kohtaamaan samankaltaiset suunnittelun pulmat ja rakenneasiat, olipa kyse sitten nopeista verkkouutisista, erilaisista pitkistä lehtijutuista, tiedejutuista, asiantuntijablogeista tai vaikkapa podcastista.  Lue lisää koulutuksesta täältä.  Tässä  linkki ilmoittautumislomakkeeseen.

 

6.10.. 10.11. ja 1.12. Toimittajaopiskelijoiden Kaleidoskuuppi livejournalismi-illat 

Aika: 6.10., 10.11. ja 1.12.2021 (HUOM! 1.12. pidetään samalla KSJ:n pikkujoulut!) klo 18
Paikka: Ilokivi, Keskussairaalantie 2 
Lisätietoja: ville.v.harden@student.jyu.fi

Ilokivi Venuen lavalle astuu viisi toimittajaa, jotka kertovat kirjoittamistaan jutuista videoiden, kuvien ja äänimaailmojen avulla. Osa jutuista on julkaistu aikaisemmin, osa on ennen kuulemattomia.

Kaleidoskuuppi-livejournalismiesitys sisältää huikeita tarinoita, huumoria ja koskettavia ihmiskohtaloita. Illan aikana kuullaan Suomen ainoasta Lada-vuokraamosta, musiikin parantavasta voimasta ja tupakoinnin lopettamisen vaikeudesta. Lisäksi yleisö pääsee sokeiden vaellusretkelle ja tutustumaan suomalaiseen suohon. Lue lisää: https://www.ksjournalistit.fi/wp/2021/10/05/toimittajaopiskelijoiden-kaleidoskuuppi-livejournalismi-illat-kaynnistyvat-ilokivella-lokakuussa/

 

YLE-vierailu ti 16.11. 

Aika: ti 16.11. klo 18.
Paikka: Yle Jyväskylä, Kilpisenkatu 6-8
Ilmoittautuminen: avautuu lokakuussa

Pääsemme tutustumaan Yle Jyväskylän tiloihin Kilpisenkadulla sekä verkostoitumaan ja tapaamaan yleläisiä leppoisissa merkeissä. Keskustelemme myös ajankohtaisista asioista. Lisätietoja tapahtumasta myöhemmin.

 

KSJ:n pikkujoulut ke 1.12.

Aika: ke 1.12. klo 18 –
Paikka: Ilokivi, Keskussairaalantie 2
Ilmoittautuminen: avautuu marraskuussa

Vietämme Keski-Suomen journalistien pikkujouluja ke 1.12. klo 18 alkaen Ilokivessä. Katsomme Jyväskylän yliopiston toimittajaopiskelijoiden suunnitteleman ja toteuttaman Kaleidoskuuppi-livejournalismiesityksen ja nautimme jouluisista tarjoiluista.

 

HUOM! KEVÄÄN 2022 TOIMINNASTA LISÄÄ LÄHEMPÄNÄ, MUTTA MERKKAA JO TÄMÄ KALENTERIIN: 

KSJ:n 100-vuotisjuhlat la 23.4.2022 ravintola Vesilinnassa

Aika: la 23.4.2022 klo 17 –
Paikka: Vesilinna, Ihantolantie 5, Jyväskylä.
Ilmoittautuminen: avautuu keväällä.

Vietämme huikeita Keski-Suomen journalistien 100-vuotisjuhlia. Luvassa viihdyttävää ohjelmaa, maukas juhlabuffetti sekä musiikkia ja tanssia.

 

Journalistiliiton tapahtumia ja koulutuksia (klikkaa otsikkoa, niin pääset tapahtuman sivulle):

29.9., 11.10., 3.11. TYÖHYVINVOINTIA Tyynesti kohti uutta normaalia – näin harjoitat mielen joustavuutta 

Journalistiliiton työhyvinvoinnin syksy sisältää kolme työterveystalo Heltin toteuttamaa napakkaa luentoa ja vapaata keskustelua. Tilaisuudet vetää työterveyspsykologi ja organisaatiokonsultti Mari Laari. Ilmaiset verkkoluennot 29.9., 11.10. ja 3.11.

14.10. Journalismin juhla Helsingissä – Journalistiliitto 100 v!

Liiton satavuotisia juhlitaan 14.10. virtuaalisesti (tapahtuma paikan päällä peruttu). Luvassa ajankohtaisia keskusteluja. 

29.10. Opiskelijaseminaari

Seminaarissa kuullaan innostavia ajankohtaisia puhujia ja opitaan työnhausta työpajoissa. Ilmoittautuminen alkaa 4.10. https://tapahtumat.journalistiliitto.fi/event/j1JDg

2.11. Tarinallisuus pitkässä tekstissä – kouluttajana Anu Silfverberg

Long Play -verkkojulkaisun toimituspäällikkö Anu Silfverberg kertoo, miten pitkä teksti saadaan vetämään. Verkkokoulutus antaa kirjoittajille käytännön työkaluja aiheen rajaamiseen ja kerronnan viilaamiseen ja sujuvoittamiseen. Ilmoittautuminen alkaa 5.10. https://tapahtumat.journalistiliitto.fi/event/mlrPV

11.11. Jokesin 30-vuotisjuhlaseminaari polarisaatiosta ja luottamuksesta mediaan

Jokes 30 vuotta -juhlaseminaari ”Löytyykö luottoa – Journalismin rooli jakautuvassa yhteiskunnassa” järjestetään Helsingissä, vapaa pääsy. Ohjelma ja ilmoittautumiset https://www.jokes-saatio.fi/loytyyko-luottoa/.