Kotaniemi avautuu SFJ:n ja RTTL:n jäsenille

Keski-Suomen Journalistit ry on päättänyt tarjota mahdollisuutta Suomen Freelancejournalistien ja RTTL:n jäsenille lomailla yhdistyksen omistamilla mökeillä Jämsän Vaherissa.

Muutoksella halutaan Kotaniemen mökeille korkeampaa käyttöastetta. Varausmahdollisuuden laajentaminen astuu voimaan välittömästi. Siispä jos mietit jotain ajankohtaa mökeillä käyntiin, käy tarkistamassa mökkikohtainen varaustilanne.
Mökkien avainten säilytyksestä saat tiedot Lahtelan isännältä Matti Salmelta.

HUOM! Mökkien käyttömaksut ovat KSJ:n jäsenille entiset:
LAHTELA kesä-elokuussa 20 e/vrk (viikko 140 e) ja muuna aikana 15 e/vrk (viikko 105 e). KÄRKELÄ ja SELKÄLä kesä-elokuussa 15 e/vrk (viikko 105 e) ja muuna aikana 10 e/vrk (viikko 70 e).

Uusille käyttäjille Kotaniemen maksut ovat KSJ:n jäseniin verrattuna kaksinkertaiset, mutta silti reilusti alle markkinahintojen.

Lisätietoja:
Matti Salmi, Lahtelan isäntä: p. 0400 545 636  salmimatti9@gmail.com
Mikko Lundell, Selkälän isäntä: p. 040 826 8688  mikko.lundell@keskisuomalainen.fi
Jaana Siljamäki, Kärkelän emäntä, p. 050 345 3587  jaana.siljamaki@gmail.com
Hannu Tuovinen, yhdistyksen asiamies, p. 040 706 6071  sihteeri@ksjournalistit.fi

——————————-

Lue freelancreille ja rttl:läisille toimitettu tiedote kokonaisuudessaan. Mukana on hyvä tietopläjäys mökeistämme:

Mökkeilemään edullisesti Päijänteen rannalle!

Hei!

Keski-Suomen Journalistit ry haluaa tarjota mahdollisuutta SFJ:n/RTTL:n jäsenille lomailla yhdistyksen omistamilla mökeillä Jämsän Vaherissa.

Mökkejä on kolme ja ne ovat isoilla, omilla tonteillaan Päijänteen rannassa, Kotaniemessä, n. 60 km etäisyydellä Jyväskylästä. Mökit sijoittuvat yhteensä 15 hehtaarin niemenkärkeen, joten oma rauha on taattu.

Mökkien varausmaksut SFJ:n ja RTTL:n jäsenille ovat reilusti alle markkinahintojen:
· Mökki Lahtela (sähköistetty): kesä-elokuussa 40 euroa/vrk, 280 euroa/viikko. Muina aikoina 30 euroa/vrk ja 210 euroa viikko.
· Mökit Kärkelä ja Selkälä (aurinkosähköt*): kesä-elokuussa 30 euroa/vrk, 210 euroa/viikko. Muina aikoina 20 euroa/vrk ja 140 euroa/viikko.

Jokaisella mökillä on mahdollisuus saunoa, grillata, savustaa, soudella omalla veneellä ja tietenkin käytössä ovat myös Kotaniemen runsaiksi havaitut kalastus-, sienestys- ja marjastusmahdollisuudet. Autolla pääsee Lahtelassa pihaan ja pienemmillä mökeillä kivenheiton päähän mökistä. Mökeillä on perusastiastot ja keittovälineet, vuodevaatteet (tuo omat liinavaatteet) ja radio.

Lahtelaan majoittuu 6-10 henkeä, Selkälään 4-6 ja Kärkelään 4 henkeä**. Mökit ovat tunnelmaltaan ja miljööltään hieman erilaisia: Lahtela on nimensä mukaisesti lahden sopukassa, Selkälästä ja kallioisesta Kärkelästä avautuvat näkymät Päijänteen isolle selälle.

Lahtelassa on sähköliesi/uuni ja jääkaappi. Lahtelan sauna on remontoitu kiuasta ja sisustuksia myöten kattavasti tänä vuonna. Myös Lahtelan piha on salaojitettu samassa yhteydessä. Kärkelässä ja Selkälässä on kaasulla toimivat jääkaappi (viime kesänä uusitut) ja liesi/uuni. Muutoin mökit on pääosin rakennettu 70-80 -luvuilla, ja edustavat siten varusteluiltaan/ilmeeltään perinteisiä kesämökkejä. Läheisestä lähteestä saa noudettua juomaveden ja jokaisella mökillä on puucee sekä kantovesi. Kärkelään on toissa kesänä uusittu kuumavesipata ja myös Selkälässä on vanha mutta toimiva kuumavesipata ulkona.

Edullisten varausmaksujensa vuoksi mökit toimivat omatoimisuusperiaatteella: tärkeää on siivota mökit ennen lähtöä siihen kuntoon, että seuraavien lomailijoiden on mukava tulla. Nyrkkisääntönä on myös tehdä puita sen verran tilalle, mitä on käyttänyt.

Yhdistys pyrkii pitämään huolen siitä, että ns. perusvarustelu mökeillä on kunnossa (on puhdistusaineita, talous/wc-paperit, varakaasupullot pienemmillä mökeillä) mutta koska mökkien ylläpito toimii yhdistyksen vapaaehtoisten isäntien tai omien jäsenten talkootyönä, voi toisinaan jotain puutteita ilmetä. Hintojen edullisuuden ja toiminnan talkoilla pyörittämisen vuoksi emme voi siis ylläpitää “talonmiespalvelua” ja mennä takuuseen kaiken täydellisestä toimivuudesta. Ongelmatilanteissa mökkien isännistö auttaa mahdollisuuksien mukaan.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä mökkien isännistöön tai yhdistyksen asiamieheen. Kerromme tarkemmin ajo-ohjeista ja varauskäytännöistä. Voimme myös toimittaa joitain kuvia mökeiltä.

Tervetuloa Kotaniemeen!

Terveisin,
Matti Salmi, Lahtelan isäntä: p. 0400 545 636  salmimatti9@gmail.com
Mikko Lundell, Selkälän isäntä: p. 040 826 8688  mikko.lundell@keskisuomalainen.fi
Jaana Siljamäki, Kärkelän emäntä, p. 050 345 3587  jaana.siljamaki@gmail.com
Hannu Tuovinen, yhdistyksen asiamies, p. 040 706 6071  sihteeri@ksjournalistit.fi

*aurinkosähkön riittävyyteen vaikuttaa auringonpaisteen määrä ja järjestelmän kuormitus.
**Isännistö voi kertoa mökkikohtaisesta majoituskapasiteetista tarkemmin.