Meitä on nyt 319

Lokakuussa julkaistun tiedon mukaan KSJ:n jäsenmäärä oli 319, eli melkein 30 vähemmän kuin vuodenvaihteessa 2015/16. Tuolloin jäseniä oli 347.

Tuoreen tilaston mukaan KSJ:n jäsenistä 66 oli eläkeläisiä, freelancereita tai yrittäjiä yhdeksän, opiskelijajäseniä 78, työsuhteisia 137 ja työttömiä 29. KSJ oli siis vielä eniten vakituisissa työsuhteissa olevien ja alaa opiskelevien yhdistys – tosin eläkeläismausteella.

Kokonaisuutena KSJ on tällä hetkellä yhdistyksenä valtakunnallisesti keskiverto, Suomen yhdeksänneksi suurin SJL:n yhdistys. Perässämme on pienempiä yhdistyksiä vielä kahdeksan. KSJ on jättänyt taakseen Savo-Kainuun 302 journalistin yhdistyksen ja kiipii, jos ajat ja työpaikat ovat myötä, kohti Etelä-Pohjanmaan Journalisteja, jossa on 377 jäsentä.

Journalistiliiton suurimmat yhdistykset tällä hetkellä ovat valtakunnalliset Suomen aikakauslehdentoimittajien liitto SAL 2 619 jäsenellään, sekä Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL 4 874 jäsenellään. Valtakunnallisten yhdistysten väliin kiilaa pääkaupunkiseudun Helsingin Seudun Journalistit 1 956 jäsenellään. Valtakunnallisessa Suomen freelance-journalistit ry:ssä on 1 264 jäsentä.

Journalitiliiton pienin mutta piskuinen yhdistys on ahvenanmaalainen Ålands Journalister, jossa on 41 jäsentä. Suomenkielisistä alueellisista yhdistyksestä pienin on Keski-Pohjanmaan Journalistit 126 jäsenellään. Sitä lähellä ovat muun muassa Etelä-Suomen Sanomalehtimiesyhdistys 140 jäsenellään, Kymenlaakson Journalistit 143 jäsenellään, sekä jo leveämmän kaulan takana oleva Satakunnan Journalistit 187 jäsenellään.

This entry was posted in Aiheeton. Bookmark the permalink.

Comments are closed.