Kevään huipputilaisuus: Lööpin valeuutiskoulutus 5.4. myös KSJ:n jäsenille

Valeuutiset ja disinformaatio ovat vahvasti läsnä nykyisessä mediamaisemassa. Jyväskylän yliopiston journalistiikan opiskelijoiden ainejärjestö Lööppi ry ja media-alan riskienhallintaa ja valmiustoimintaa kehittävä Mediapooli järjestävät yhteistyönä koulutuksen, jonka tarkoituksena on valmentaa toimittajia ja toimittajaopiskelijoita tunnistamaan valeuutisia ja vaikutusyrityksiä työssään.
Koulutus järjestetään torstaina 5. huhtikuuta Keskisuomalaisen toimituksen auditoriossa osoitteessa Aholaidantie 3, Jyväskylä.
Tapahtuma alkaa klo 18 ja kestää klo 21:een saakka. Ilta on ilmainen, tarjolla syötävää ja kahvit.
Ilmoittautuminen on sitova, klikkaa linkkiä tai jos se ei toimi, kopioi osoite selaimesi osoiteriville:
https://goo.gl/agKCqe
Ilmoittautuminen sulkeutuu 28.3. klo 23.59.
Illan aikana kuullaan kolme puheenvuoroa:
Marja Manninen: Kaksi totuutta Ukrainasta
Ylelle Venäjältä ja Ukrainasta raportoinut valtiotieteiden maisteri ja pitkän linjan toimittaja Manninen käy puheenvuorossaan läpi käytännön ongelmia, joihin toimittaja voi työssään joutua valeuutisten vyörytyksen keskellä.
Polina Kopylova: Venäjän media uutis- ja viitelähteenä
Toimittaja Kopylova käsittelee puheenvuorossaan venäläisten medioiden taustoja ja luotettavuutta journalistisessa työssä. Puheenvuorossa käydään tarkalla otteella läpi Venäjän mediakenttää ja siellä olevien erilaisten toimijoiden kytköksiä.
Essi Sutinen & Panu Vuorela: Vastamedioiden uskottavuus lukijoiden näkökulmasta
Jyväskylän yliopiston journalistiikan opiskelijat Sutinen ja Vuorela puivat kandidaatintutkielmansa pohjalta valemedia-käsitteen ongelmallisuutta ja sitä, miten valeuutisiin uskominen ja skeptisyys valtamediaa kohtaan limittyvät toisiinsa. Lisäksi pohditaan, miten ammattijournalistin tulisi suhtautua valemedioihin ja niiden yleisöihin.
Puheenvuorojen jälkeen vuorossa on pieni paneelikeskustelu, jossa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä! Paneeliin on puhujien lisäksi kutsuttu asiantuntijaksi journalismin luotettavuutta ja yleisön luottamusta tutkiva Ville Manninen Jyväskylän yliopistosta.
Kannustamme miettimään jo etukäteen kysymyksiä puhujille. Kysymyksiä voi myös lähettää etukäteen osoitteeseen vesosine@student.jyu.fi.
Tapahtuma on osa Mediapoolin Suomen laajuisesti järjestämää Varaudu valeuutiseen -koulutussarjaa.
Kaikki journalismin opiskelijat ja ammattilaiset ovat tervetulleita tapahtumaan!
Ystävällisesti,
Veera Sinervo,
Journalistiikan opiskelija, JYU
Lööppi ry:n ammattiyhdistysvastaava
This entry was posted in Aiheeton. Bookmark the permalink.

Comments are closed.