Tule paikallisjournalismin iltaan Jyväskylän yliopistoon 8.11.!

Sana ’työvoimapula’ ei ole perinteisesti kuulunut journalismin ammattislangiin. Nyt sitä kuulee aika ajoin: työvoimapulaa koetaan erityisesti paikallislehdissä, joihin journalistiikan opiskelijat ja nuoret toimittajat eivät päädy tekemään ensimmäisiä työtehtäviään samassa määrin kuin ennen.

Milloin viimeksi olet nähnyt nuoren henkilön toimituskokouksessa? Onko teidän lehdessänne ollut pulaa nuorista tekijöistä; kesätoimittajista, sijaisista, määräaikaisista? Miltä paikallislehtityö mahtaa vaikuttaa nuorten näkökulmasta?

Tule Jyväskylän yliopistolle tutustumaan journalistiikan opiskelijoihin ja tekemään tutuksi paikallisjournalismin maailmaa. Opiskelijoilla on pian käsillä taas työharjoitteluihin ja kesätöihin haku: ehkä tämän tilaisuuden jälkeen monet innostuvat hakemaan myös paikallislehteen – ehkä juuri teille! Tilaisuuteen on kutsuttu journalistiikan opiskelijat Jyväskylästä ja Tampereelta sekä avoimella kutsulla kaikki Keski-Suomen Journalistien ja Savo-Kainuun Journalistien jäsenet.

Tilaisuudessa puhuvat toimittaja Inka Palokangas Sisä-Savosta, toimittaja Helena Nyman Pieksämäen lehdestä, journalistiikan opiskelija Iida Niskanen Jyväskylästä sekä journalistiikan opiskelija Silja Kinnunen Tampereelta. Illan juontaa KSJ:n puheenjohtaja Matleena Ylikoski. Ohjelmassa on runsaasti tilaa keskustelulle ja vapaalle yhdessäololle. Iltapalatarjoilu.

Nuoret eivät voi tietää paikallisjournalismin hienoudesta, jos siitä ei kerrota heille. Korjataan tilanne yhdessä!

Tapahtuman aika ja paikka: Tiistai 8.11. klo 18-20:30 Jyväskylän yliopisto, Liikunta-rakennus, L303 (auditorio)

Ilmoittaudu tapahtumaan Tea Rissaselle (sihteeri@ksjournalistit.fi) 30.10. mennessä.

Järjestäjät: Keski-Suomen Journalistit, Savo-Kainuun Journalistit, Lööppi, Jyväskylän yliopisto