Kärkelä on kokenut vesiteknisen ihmeen

Sauna- ja talousvedet nousevat järvestä mökille nyt pumpulla.

Jos Kärkelän pitkät portaat rannalle vedenhakuun ovat tähän asti rajoittaneet tai estäneet Kärkelän mökin käyttöäsi, tätä estettä ei enää ole.

Kärkelän mökille on juhannuksen jälkeisellä viikolla asennettu akkukäyttöinen vesipumppu. Itse pumppu ja akut sijaitsevat rannassa laitelaatikossa, jonka päällä voi istua.

Laitteiston avulla järvivettä voi nyt pumpata ja laskea hanoista niin Kärkelän saunassa saaviin kuin ulkona sijaitsevan tiskauspisteen pesualtaisiinkin.

Järvivesi otetaan Kärkelän päätylaiturin viereltä putken siivilöidyllä imupäällä, kertoo järjestelmän asentanut Kotaniemen koordinoiva mökki-isäntä Kimmo Häkkinen.

Laiturilta vesi johdetaan ohutta valko-kelta-sinistä putkea pitkin tiskauspisteelle sekä siitä edelleen mökille saunan oven viereiseen sisäkulmaan.

Vesi alkaa virrata hanaa auki kääntämällä, kunhan mökille saavuttaessa vesipumpun mustavalkoinen kytkin saunan ulko-oven vierellä on kytketty ON-asentoon.

Kun mökiltä lähdetään pois, sama kytkin on käännettävä OFF-asentoon, Häkkinen korostaa.

Järjestelmää koskevat ohjeet ovat mökkikirjan välissä.

Luonnollisesti halukkaat saavat edelleen jatkaa kuntoilua Kärkelässä ämpäriveden hakemisella järvestä, mutta niille, jota tämä laji ei kiinnosta, on nyt tarjolla vesipumppu.

Tietoa Kärkelän uudesta vesipumpusta saa mieluusti levittää kyselijöille ja kaikille.

Samantapainen pumppu-uudistus on tulossa myös Selkälän mökille, mutta luultavasti vasta elokuussa.

Myös Kärkelän ja Selkälän aurinkopaneelien ja sähköjärjestelmien uusiminen on lopultakin saatu työn alle.