Ilmoittautuminen ”Rajauksesta rakenteisiin – juttusuunnittelun tehostamisen työkaluja” 28.9. alkaen

Aika: Tiistai 26.10.2021 klo 16–19
Paikka: Sanomalehti Keskisuomalaisen tilat, kokoushuone, Aholaidantie 3
Ilmoittautuminen: alkaa 28.9. – 10.10., otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Järjestäjä: Keski-Suomen Journalistit
Hinta: 20 euroa, sisältää kahvituksen.
Lisätietoja: sihteeri@ksjournalistit.fi

Koulutuksen tarkoituksena on tarjota työkaluja kahteen haastavaan ulottuvuuteen juttuprosessissa: aiheen tehokkaaseen rajaukseen ja rakenteen suunnitteluun. Tekijä joutuu kohtaamaan samankaltaiset suunnittelun pulmat ja rakenneasiat, olipa kyse sitten nopeista verkkouutisista, pitkistä lehtijutuista, tiedejutuista, asiantuntijablogeista tai vaikkapa podcastista. Koulutus sopii toimittajille eri medioissa sekä tiedetoimittajille ja tiedeviestijöille, jotka haluavat journalistisia välineitä tiedejutun suunnitteluun.

Kolmituntinen koulutus koostuu luennosta ja työpajamaisesta ryhmätyöstä. Kurssin vetää kokenut journalisti ja kirjoittajakouluttaja Panu Räty, joka on toiminut aiemmin Image-lehden toimituspäällikkönä ja vetänyt myöhemmin koulutuksia lukuisissa sanoma- ja aikakauslehdissä. Räty on kirjoittanut vapaana toimittajana juttuja muun muassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen ja Suomen Kuvalehteen sekä tekniikka- ja tiedeaiheisia juttuja alan ammattilaisille.

Koulutus järjestetään klo 16-19 Keskisuomalaisen tiloissa Aholaidassa. Aluksi on luento-osio, jonka jälkeen työstetään osallistujien omia juttuideoita työpajaosiossa. Koulutus maksaa 20 euroa ja sisältää kahvituksen. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssille otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Käyttämättömästä koulutuspaikasta ilman lääkärintodistusta perimme 30 euron peruutusmaksun. Saat vielä vahvistuksen kurssille pääsystä sekä tarkemman kurssiohjelman sähköpostitse lokakuun puoliväliin mennessä. Koulutukseen osallistuu Keski-Suomen journalistien lisäksi jäseniä Suomen Tiedetoimittajain liitosta ja Suomen freelance-journalisteista.


Tässä linkki ilmoittautumislomakkeeseen. Ilmoittautuminen alkaa 28.9. klo 10.